Najveći uspeh rezultat dugogodišnjeg rada

BEOGRAD, 10. aprila 2012. (Beta) - Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević ocenio je u utorak da je plasman njegovog tima na Svetsko prvenstvo najveći uspeh tog sporta i rezultat napornog rada proteklih šest godina.

"Sve što se radilo proteklih šest godina, uključujući i plasman na tri Evropska prvenstva dokaz je velikog napretka. Sada je napravljen najveći uspeh odlaskom na Svetsko prvenstvo", kazao je Kovačević.

On je i dodao da je najveći korak ka plasmanu napravljen osvajanjem prvog mesta na kvalifikacionom turniru u Sloveniji posle čega je Srbija kao povlašćeni tim dobila Madjarsku za protivnika u baražu.

"Do ovog uspeha smo došli zasluženo, a najveći korak napravljen je na kvalifikacionom turniru u Sloveniji gde smo osvojili prvo mesto", rekao je selektor Srbije.

Srbija je u nedelju u revanš meču baraža savladala Madjarsku sa 6:1 i posle minimalnog poraza u gostima obezbedila nastup na Svetskom prvenstvu koje će od 1. do 18. novembra biti održano u Tajlandu.

Na prvenstvu sveta u Tajlandu učestvovaće 24 reprezentacije koje će biti rasporedjene u šest grupa po četiri tima. Po dve prvoplasirane selekcije kao i četiri najbolja trećeplasirana tima obezbediće plasman u osminu finala.

Pogledajte još