Šapić i Ćirić se povukli iz reprezentacije

BEOGRAD, 15. oktobra 2008. (Beta) - Vaterpolisti Aleksandar Šapić i Aleksandar Ćirić saopštili su danas da se povlače iz reprezentacije, a u emotivnom obraćanju javnosti kao razloge su naveli loš rad Saveza, prvenstveno Nenada Manojlovića.

"Od 2000. godine u kontinuitetu osvajamo odličja, a nema nikakve strategije za vaterpolo. Manojlović je zaslužan za medijsku promociju našeg sporta, ali je kriv što nije napravio nikakvu strategiju", rekao je Ćirić na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Reći ću samo da se ne povlacim zbog umora, niti nedostatka motiva, niti iz straha da nisam u stanju da igram na vrhunskom nivou, niti zbog svađe sa Šefikom, koji je moj prijatelj i koga poznajem od sedme godine. O razlozima zašto se povlačim - neću da pričam", rekao je Šapić.

Šapić je najbolji strelac u istoriji vaterpolo reprezentacije svih vremena. Odigrao je 385 utakmica i postigao je 981 gol. Sa nacionalnim timom osvojio je čak 10 zlatnih medalja na velikim takmičenjima. Ćirić ima 31 godinu i u 346 utakmica za nacionalni tim postigao je 201 gol i osvojio je osam zlatnih medalja.

Pogledajte još