"Dani meda" u Inđiji

Pod pokroviteljstvom opštine Inđija, od 17.do 19. oktobra biće održana prodajna izložba meda i pčelinjih proizvoda (17. oktobra u Beški, 18-19. oktobra u Inđiji).

Organizatori ove, četvrte po redu manifestacije, su Udruženja pčelara Roj iz Inđije i Turistička organizacija opštine Inđija.

Cilj manifestacije je predstavljanje ovogodišnje "berbe" inđijskih pčelara. Posetioci će imati prilike da se na svakom štandu upoznaju s lekovitim svojstvima meda i pčelinjih proizvoda, oslade medenjacima, probaju medovaču, nabave stručnu literaturu, kao i da uživaju u likovnim radovima inđijskih osnovaca na temu Medena ulica mog grada ili uključe u rad slikarske radionice Medeni štafelaj.

Izložbeni i prodajni segment ove godine pratiće i interesantan program najmlađih članova kulturno-umetničkih društva inđijske opštine, kao i dodela nagrade za najbolje radove na likovnom konkursu.

Kao najava manifestacije Dani meda u Inđiji, s ciljem edukacije najmlađe populacije, članovi udruženja organizovaće javni čas u inđijskim osnovnim školama tokom Medene nedelje.

Pogledajte još