Pripreme za kvalifikacione olimpijske turnire

BEOGRAD, 16. aprila 2012. (Beta) - Ženska i muška odbojkaška reprezentacija Srbije počinju u Beogradu pripreme za kvalifikacione turnire za plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić rekao je u ponedeljak da je će posle godine, u kojoj su seniorke i seniori postali šampioni Evrope, a svi ostali uzeli medalje na EP, "2012. biti godina izazova".

"Ne možemo da osvojimo više medalje nego 2011, jer ima manje takmičenja. Program je mnogo naporniji. Naš zadatak je da se obe reprezentacije kao i u Pekingu 2008. plasiraju na Olimpijske igre", rekao je Boričić na konferenciji za novinare.

Selektor ženske reprezentacije Zoran Terzić ocenio je da devojke znaju kakve ih pripreme očekuju.

"Nadam se da ćemo uspeti da odigramo dobro. Sa željom i entuzijazmom možemo da dodjemo do čilja", rekao je Terzić i dodao će takmičenje u Turskoj biti veoma teško "praktično kao evropsko prvenstvo".

Odbojkašice Srbije učestvovaće od 1. do 6. maja na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Ankari.

Selektor odbojkaša Igor Kolaković istakao je da ga "kao i mnogo puta do sada" zanima samo prvo naredno takmičenje.

"Biće teško doći do Olimpiskih igara. Svi će dati sve od sebe. Ovo je veliki izazov i velika šansa za mladu reprezentaciju. U ovom trenutku nema iskusnih igrača u ekipi", rekao je Kolaković.

Odbojkaši Srbije će učestvovati od 8. do 13. maja na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Sofiji.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.