U maju obeležavanje 120 godina od rodjenja Tita

BEOGRAD, 17. aprila 2012. (Beta) - Društvo za istinu o NOB-u i Jugoslaviji obeležiće u maju 120 godina od rodjenja Josipa Broza Tita svečanom akademijom i okruglim stolom o životu i o istorijskoj ulozi lidera nekadašnje Jugoslavije.

U listu "Istina", koje izdaje Društvo, objavljeno je da će svečana akademija povodom 120 godina od rodjenja Josipa Broza Tita biti održana 25. maja i da će na nju biti pozvani i ambasadori zemalja bivše Jugoslavije, kao i članovi Titove najuže porodice - supruga Jovanka, sin Miša i nekoliko unuka.

Na okruglom stolu biće reči o Titu kao državniku, kao partijskom vodji, diplomati i vojnom strategu, zatim o njegovom odnosu prema nauci, kulturi i umetnosti, sindikatima, prema Kosovu, afirmaciji žena, zaštiti radnika i dece.

Planirano je, navodi se u listu "Istina", i da se debatuje o privatnoj strani života poslednjeg predsednika SFRJ - o njegovom odnosu s porodicom, šta je sve bilo njegov hobi, kakav mu je bio radni dan u `Beogradu, na Brionima, u Karadjordjevu ili na brodu Galeb.

Biće reči i o osporavanju Titovog dela, ali će pokušati i da se odgovori na "nedoumicu koju neki danas postavljaju - kada je bilo bolje, u Titovo ili ovo vreme", navodi list Društva za istinu o NOB-u i Jugoslaviji.

Pogledajte još