NUNS traži odgovornost za pretnje novinaru

BEOGRAD, 17. aprila 2012. (Beta) - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je u utorak da da nadležni sudski organi u Leskovcu što pre utvrde odgovornost osoba koje je u subotu 14. aprila pretile dopisniku TV B92 Bratislavu Iliću.

To novinarsko udruženje je pozdravilo efikasnu reakciju policije koja je brzo pronašla i privela osobu koja je pretila novinaru, i odredila joj meru zadržavanja od 48 sati, nakon čega treba da bude predata istražnom sudiji.

Bratislav Ilić, koji je i novinar TV Klisura i dopisnik dnevnika Pres, u subotu je fotografisao gradilište "Bagat" u centru Leskovca kada ga je jedna nepoznata osoba gadjala kamenom, dok mu je druga osoba, unoseći mu se u lice, povišenim glasom zapretila: "Šta slikaš gradilište, zapamtićeš ti mene, raspitaj se ko sam ja".

Kada je Ilić pokazao novinarsku legitimaciju, sagovornik je nastavio sa pretnjama: "Znam ja ko si ti, jer si na televiziji napadao Čogorića (vlasnika gradilišta) i samo li vidim da si nešto objavio, ima da me zapamtiš".

Iako je novinar objasnio da nikada nije izveštavao o Čoguriću, napadač je ponovio da će pratiti Ilićeve izveštaje i da će, ako bilo šta objavi o gradilištu, imati mnogo problema, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Pogledajte još