Šešelj traži video-link za kampanju

"Od sudskog veća zahtevam da mi se povodom predstojećih izbora u Srbiji 6. maja omogući da održim konferenciju za štampu za srpske novinare putem video linka", izjavio je Vojislav Šešelj, koji se pojavio pred Tribunalom u trećem postupku zbog nepoštovanja suda.

"Moja politička partija se kandidovala na tim izborima, ja sam nosilac liste i prvi na listi, a moja supruga Jadranka Šešelj već je registrovani predsednički kandidat", podsetio je on, objašnjavajući da je radikalima od velikog interesa da mu se omogući "pojavljivanje u javnosti na regularan način".

Zatraživši da odluka o tom zahtevu bude donesena na vreme kako bi konferencija za štampu mogla biti organizovana, Šešelj je pokušao da obrazloži svoj zahtev.

"Želim da objasnim građanima Srbije zašto je važno da se obori postojeći režim i spreči jedna izdajnička partija Tomislava Nikolića...", ali sudija ga je u tom trenutku prekinuo, opomenuvši ga da sudnica nije mesto za političke govore.

Šešelj se izjasnio pred švajcarskim sudijom Stefanom Trekselom da se ne oseća krivim po novoj optužbi iz treće izmenjene optužnice, koja ga tereti za nepoštovanje suda, zato što je odbio da sa svog vebsajta ukloni četiri knjige čiji je on autor i šest podnesaka koji su predati kao poverljivi.

Suđenje će biti zakazano kada se koordinira sa drugim predmetima, saopštio je Treksel.
(Beta)
17.4. 2012.

Pogledajte još