Samo Bekam može da odvede Englesku u polufinale

ŠTUTGART, 25. juna 2006. (Beta-AP) - Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Dejvid Bekam tačno je znao gde će lopta otići kada je postigao gol iz slobodnog udarca u osmini finala Svetskog prvenstva protiv Ekvadora.Engleska se danas plasirala u četvrtfinale SP pošto je pobedila Ekvador sa 1:0.
Bekam je šutnuo loptu preko živog zida protivničkih igrača i poslao je u nebranjeni deo mreže golmana Kristijan Moroa.
On je postigao odlučujući gol za svoju reprezentaciju i tako demantovao svoje kritičare. Pored toga, postao je prvi Englez koji je postigao golove na tri uzastopna svetska prvenstva.
Vejn Runi? On je još daleko od svoje top forme. Stiven Džerard i Frank Lampard? Oni još ne mogu da igraju zajedno. Majkl Oven je zbog povrede napustio šampionat.
Engleskoj je potrebno još Bekama.
Mediji su ga optuživali da ga više interesuje šou biznis, zbog načina života sa suprugom Viktorijom, bivšom članicom grupe "Spajs grls". Bekam je to promenio. Čak i kada je igrao bolestan.
Engleska može da zahvali Bekamu zbog gola iz slobodnog udarca, jer je znao da može da pogodi mrežu i kada to nije znao selektor.
"Želim da zaustavim bilo kakvu priču onih koji kritikuju Bekama. On je danas odradio veliki posao", rekao je selektor Sven Joran Erikson.
Kapiten engleske reprezentacije priznao je da se poslednja dva dana osećao veoma loše.
"Runi mi je rekao pre utakmice, znajući kako sam se osećao da je sada na redu da imam svoje veče. Dobio sam i poruku od mog saigrača iz Real Madrida Roberta Karlosa koji mi je napisao da postignem gol iz slobodnog udarca i poželeo mnogo sreće", rekao je Bekam.
Bekam je poželeo sebi da se oseća dobro u subotu u četvrtfinalu. Bez njega, plan "iks" - slobodan udarac, ne bi funkcionisao.
Erikson je obećao da će Engleska igrati mnogo bolje u sledećoj utakmici.
Šveđanin, koji će posle pet godina okončati ovaj posao na kraju Svetskog prvenstva, nikada nije uspeo da prođe četvrfinale.
Bekam je, takođe, učestvovao u tom neuspehu. Sada je on čovek koji može da odvede Englesku dalje.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.