1.700 zahteva za podršku nerazvijenim opštinama

BEOGRAD, 23. aprila 2012. (Beta) - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja saopštila je u ponedeljak da je na konkurs za sredstva iz Programa podrške održivog razvoja poljoprivrede i sela u nerazvijenim opštinama za 13 dana stiglo više od 1.700 zahteva.

U saopštenju se navodi da je javni konkurs za dodelu sredstava za realizaciju Programa podrške održivog razvoja poljoprivrede i sela u nerazvijenim opštinama, koji je raspisan 10. aprila 2012. godine u tim opštinama probudio veliko interesovanje.

"Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspolaže sa malim budžetom i mi smo izdvojili 80 miliona dinara, ali s obzirom da je pristigao ogroman broj zahteva, tražiću dodatna sredstva i uložiću sve napore da to i ostvarim", kazao je ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u koja spada 46 opština.

On je apelovao na sve učesnike izborne kampanje da deo sredstava koja daju na skupe reklame, izdvoje i uplate za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kako bi se pomoglo poljoprivrednicima i privrednicima u nerazvijenim opštinama.

"Izbori će proći i ljudi će da žive i posle izbora, zato pomozimo ljudima u nerazvijenim područjima da žive od svoga rada", kazao je Ugljanin.

Pogledajte još