Bez dogovora sa Nacionalnim frontom

PARIZ, 25. aprila 2012. (Beta-AFP) - Nikola Sarkozi koji vodi kampanju da ponovo bude izabran za predsednika Francuske, izjavio je u sredu da pred drugi krug izbora neće biti nikakvog dogovora njegove stranke UMP i desničarske partije Nacionaloni front na čijem je čelu Marin le Pen.

"Sa Nacionalnim frontom dogovora neće biti", rekao je Sarkozi u razgovoru za radio Frans Info, ali je i dodao da rezultate prvog kruga izbora, na kojima je Marin Le Pen osvojila skoro 18 odsto glasova, on mora da uzme u obzir.

Mada je naglasio da ukoliko šestog maja bude ponovo izabran za predsednika Francuske, u novoj vladi nijedan ministar neće biti iz redova Nacionalnog fronta, on je ponovio da glasače Marin le Pen ne treba satanizovati, i da je njegov "zadatak" da im se obrati.

Kandidat socijalista i pobednik prvog kruga izbora, Fransoa Oland je gostujući na televiziji Frans 2 ocenio da mnogo toga nije jasno o stavu UMP-a o Nacionalnom frontu, posebno kada je reč o parlamentarnim izborima zakazanim za 10. i 17 jun.

Pogledajte još