UEFA menja pravila o suspenziji za finalne mečeve

NION, 25. aprila 2012. (Beta-AP) - Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je u sredu da će uskoro razmatrati mogućnost da se igrači ne suspenduju za finale posle žutih kartona zaradjenih u polufinalnim mečevima klupskih takmičenja.

Pravilo prema kome igrač koji u polufinalnom meču zaradi treći žuti karton u nekom takmičenju ipak ima pravo da nastupa u finalu pre dve godine je uvela Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Za takvim pravilom najviše žale fudbaleri Čelsija koji su u polufinalnom duelu sa Barselonom u utorak ostali bez tri fudbalera za finale zbog žutih kartona.

Osim reprezentativca Srbije Branislava Ivanovića londonski klub biće oslabljen i za Brazilca Ramiresa i Portugalca Raula Meirelješa.

Uvodjenje novog pravila predložiće Komitet za klupska takmičenja UEFA, a konačnu odluku doneće izvršni odbor te organizacije na čijem je čelu Mišel Platini.

UEFA je saopštila da će Disciplinski komitet razmatrati i povećanje kazne igraču Čelsija Džonu Teriju koji je isključen na polufinalnom duelu protiv Barselone i takodje će propustiti finale.

Pogledajte još