LE: Atletiko najbliži finalu, Bilbao se nada

Dobre izglede za plasman ima i Atletik Bilbao kome je potrebna pobeda na svom San Mamesu da bi anurali prednost Sportinga koju je u Lisabonu prošle nedelje posle preokreta trijumfovao sa 2:1.

Baskijci po prvi put ove sezone u LE nisu pobedili na gostovanju u nokaut fazi ali je ekipa Marsela Bijelse postigla gol u gostima na osnovu koga bi mogla da minimalnim trijumfom na svom terenu dođe do španskog finala.

To bi im bio prvi nastup u završnici nekog evropskog takmičenja posle 35 godina. pošto su 1977 igrali u finalu Kupa UEFA gde su poraženi od Juventusa.

Sporting je nastupao u finalu 2005. ali je takođe poražen. Bolji je bio moskovski CSKA.

Sporting nikada nije trijumfovao na gostovanju u Bilbaou, a Baskijci su na svom terenu protiv portugalskih ekipa zabeležili šest pobeda i jedan nerešen meč.

Atletiko Madrid putuje u Valensiju nadajući sa da bi mogao do drugog finala u tri godine.

Madriđani imaju i dva gola prednosti, kao i raspoloženog Kolumbijca Radamela Falkaa koji je u karijeri u 27 nastupa u Ligi Evrope postigao isto toliko golova.

Valensija se nada da bi mogla da iskoristi pogodak u nadoknadi vremena prošle nedelje na Vinsente Kalderonu i pobedom od 2 razlike na svom terenu dođe do finala.

Oni su bili šampioni takmičenja 2004. godine.

Prošle sezone u polufinalu Lige Evrope takmičila su se tri portugalska kluba i jedan španski, a u finalu su se našli Braga i osvajač Porto.

Ove godine tri španske ekipe su u polufinalu a Atletik Bilbao bi pobedom upriličio špansko finale.

U dva najača klupska takmičenja u Evropi ove sezone u polufinalima su se našlo čak pet španskih timova.

Beta

Pogledajte još