U Novostima stanje redovno

BEOGRAD, 26. aprila 2012. (Beta) - Izvršni bord Kompanije Novosti odbacio je u četvrtak stavove Nadzornog odbora kompanije da su Novosti prezadužene i nesolventne, tvrdeći da su Novosti "sasvim dobro" i da je u njima "stanje redovno".

"Novosti vode tešku, vrlo tešku bitku, kao i mnogi u Srbiji, kao i mnoge medijske kuće, da prebrode svedruštvenu krizu, duboku i bolnu. Potpuno je izvesno: Novosti to uspešno prevazilaze", navodi se u saopštenju Izvršnog borda Novosti objavljenom u izdanju tog lista u četvrtak.

U saopštenju se navodi da su gubici Kompanije za 2011. godinu 80 miliona dinara i konstatuje da su Novosti poslovale "sa gubitkom, ali je sve finansijski čisto i radjeno po zakonu".

Izvršni bord navodi i da Novosti uzimaju kredite da prebrode probleme i redovno ih otplaćuju, a da kredit danas iznosi "manje od milion evra".

U izveštaju Nadzornog odbora, objavljenom na sajtu Novosti pre dva dana, navodi se izmedju ostalog i da je Kompanija "prezadužena", kao i da su ukupne obaveze Kompanije prevazišle vrednost ukupne poslovne imovine.

Pogledajte još