Tragedija: Poginuo glumac iz filma "Paklene ulice" (FOTO) (VIDEO)

Kako prenose američki mediji, tragedija se dogodila u subotu popodne u mestu Santa Klarita, u blizini Los Anđelesa, pošto je "porše" kojim je upravljao Vokerov (40) prijatelj sleteo s puta, zakucao se u lampion i eksplodirao.

(old_image)

Slika: Dan Watson/AP

(old_image)

Slika: Dan Watson/AP

Da se nesreća zaista dogodila, potvrđeno je i na Vokerovom Tviter profilu.

Pol Voker je rođen u blizini Los Anđelesa 12. septembra 1973. Bio je najstarije od petoro dece u porodici poznatih. Njegov deda Vilijam je bio učesnik bitke u Perl Harburu, a godinama se uspešno profesionalno bavio boksom. Majka Šeril je u mladosti bila poznata manekenka, dok mu je otac, koji se takođe zove Pol, ostvario zavidnu karijeru u privatnoj fimi čija je glavna delatnost bila usmerena na izgradnju kanalizacionih instalacija.

Pol je odgajan u hrišćanskom duhu:završio je hrišćansku školu Village Christian School, a nakon okončanja srednje škole neočekivano je rešio da izučava prirodnu nauku i diplomirao je na odseku biologije. Karijeru je započeo kao dete u reklamnoj kampanji brenda Pampers, a nakon ovog projekta usledili su i drugi koji su bili vezani za modnu idustriju.

Sa 12 godina je počeo da radi dečije televizijske emisije. Na filmu je debitovao 1987. u horor komediji Monster in the Closet, a nakon toga usledile su još neke, skoro beznačajne role sve do 1998. Tada je dobio ulogu koja mu je donela svetsku slavu u komediji Meet the Deedles, a nakon nje usledili su podjednako uspešni Pleasantville, Varsity Blues, She's All That, and The Skulls.

Početkom 2000-ih se proslavio ulogom u akcionom filmu "Paklene ulice" u kome je zaigrao zajedno sa Vinom Dizelom. Poznat je i po ulogama u filmovima Joy Ride, Into the Blue, Timeline, a zaigrao je i u filmu Klinta Istvuda Flags of Our Fathers.

Izvor: Blic

Pogledajte još