Nebojša Stefanović: DS poziva na nasilje, linč i oružje

Foto: Miloš Miškov

"To je poziv naoružanim grupama da ulaze u stanove i obračunavaju se da svima koji ne misli kao DS. Da li treba da uđu i u stan Aleksandra Vučića?", rekao je Stefanovića na konferenciji za novinare u SNS.

Funkcioner Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je danas u Valjevu da Srbiji preti bosanski i ukrajinski scenario socijalnog bunta građana na ulicama ukoliko na vlasti ostane, kako se izrazio, nekompetentan režim Srpske napredne stranke (SNS).

Nebojša Stefanović je istakao da SNS neće dozvoliti ugrožavanje bezbednosti Srbije i da će istrajati u borbi protiv korupcije i kriminala, koliko god to ne odgovaralo predsedniku DS-a Draganu Đilasu i predsedniku kompanije Delta Miroslavu Mišković.

"Nije Vučić postao milijarder u prethodnih 15 godina nego Đilas, koji je sa svojim saradnicima upropastio ekonomiju Srbije, stotine hiljada ljudi je ostalo bez posla a zemlju su opljačkali kroz nameštene tendera i pljačkaške privatizacije", rekao je on.

Stefanović je naveo da je izjava funkcionera DS Borislava Stefanovića da će se u Srbiji ostvariti ukrajinski scenario ako SNS ostane na vlasti direktna pretnja koja podrazumeva upotrebu oružja i nasilja.

"Dogodila se užasna stvar za Srbiju i njene građane. DS poziva na krvoproliće, nasilje, paljenje, otmice, ubijanje policajaca i nedužnih ljudi. Poziv na ukrajinski scenario je sumrak demokratije i brana napretku Srbije", rekao je on.

Upitan o reagovanju Kompanije Delta na pojavljivanje njenog imena u negativnom kontekstu u spotu SNS, Stefanović je odgovorio da ta kompanija i njen prvi čovek Miroslav Mišković i dalje imaju veliki uticaj na događaje u Srbiji i da ga ne bi čudilo da SNS-u predizborni spotovi ponovo budu zabranjeni.

Beta

Pogledajte još