Nikolić: Dinkić neka me se okane

On je objasnio da je cela afera "izmišljena" kako bi "propala" njegova poseta Kini, realizovana krajem avgusta ove godine.

"Mi smo to sve nekako regulisali, odložili rešavanje sa kineskim partnerom, ali, pitajte gospodina Dinkića, ako se usuđuje da govori loše o predsedniku Republike, ko je stvorio problem", kazao je Nikolić novinarima.

On je dodao da Dinkića treba pitati i ko je izmislio uredbu "da u toku dana možete da obavite tri licitacije i da za trećinu početne cene istog dana prodate nekome,ko je to prodao kineskom partneru, ko je dao sve elemente za ugovor, i zašto se sve krilo do pred dva dana pred moju posetu da oni koji su i pravili ugovor da ga ne potpišu".

Nikolić je kazao i da "cela Vlada zna" kako je došlo do problema sa prodajom preduzeća Vršački vinogradi kineskom kupcu i upitao da li bi mogao da bude odbijen kupac da je kojim slučajem došao iz neke zapadne zemlje, a ne iz Kine: "Pokušavam da stvorim dobar odnos sa svim državama u svetu i neprijatno je kada imate partnere iz Kine kojima država može da kaže da neće da potpiše ono što je dogovoreno. Pitam se, da je bio partner sa Zapada, da li bi isto njemu rekli?"

Predsednik Srbije primetio je da Dinkić treba da odgovara pred "nekim drugim organima" zbog stanja u ekonomiji, a poručio mu je - "da ga se okane".

"Zbog svega onoga što se u Srbiji u ekonomiji dešavalo mislim da Mlađan Dinkić treba da odgovara pred nekim drugim organima. Neka se okane toga da pokušava da 'dohvati' izabranog predsednika Republike", zaključio je Nikolić.

Nikolić je, takođe, kratko prokomentarisao izjavu ministarke Mihajlović da jedan minister radi protiv vlade. On je tim povodom izjavio da je premijer Srbije zadužen za ocenu ministara i za odgovor javnosti na pitanja koji ministar je dobar, a koji loš.

"Nemojte da me uvlačite u te ministarske abrove. Pitajte ministre, kada govore jedni o drugima loše, da vam po imenu kažu ko je dobar, a ko loš. Ja sam mandat dao predsedniku Vlade, valjda je on duguje odgovor koji je ministar dobar a ko loš",
poručio je Nikolić.

B92

Pogledajte još