Radomir Nikolić: Nema podele u stranci, ovo je Cvijanovo političko samoubistvo

Nikolić je besmislicama i izmišljotinama nazvao takozvanu podelu unutar SNS na "Tomine i Vučićeve ljude" i sliku koja se u javnosti o tome stvara.

Političko samoubistvo

Radomir Nikolić ocenio je danas da je kandidatura Vladimira Cvijana za predsednik stranke političko samoubistvo jer, kako kaže, predsednika te stranke Aleksandra Vučića u ovom trenutku niko ne može da porazi na stranačkim izborima.

Nikolić je u intervjuu RTS-u rekao da Izvršni odbor SNS u toku dana predaje izveštaj predsedniku stranke o radu lokalnih finkcionera i direktora javnih preduzeća čijim radom nisu zadovoljni i da će se do kraja nedelje znati sva imena.

"To je obična besmislica i izmiššljotina našših političkih protivnika. Nikolić je predsednik držžave i nema uticaj na stvari unutar SNS. Sa njim se konsultujemo o važžnim držžavnim pitanjima i on ima savetodavni značaj. Vučić i Nikolić su u neprekidnoj komunikaciji. Na to ih upućuje ne samo viššegodiššnje prijateljstvo, već i priroda funkcija koje obavljaju", rekao je Radomir Nikolić u intervjuu "Novostima".

Povodom odluke Vladimira Cvijana da se kandiduje za predsednika SNS, Nikolić je rekao da je uveren da ga nijedan odbor SNS neće podržati.


"Ne mogu ni da zamislim da bilo koji našš član glasa iz srca protiv Aleksandra Vučića"
, rekao je Nikolić.

On smatra da je Cvijanova jedina uloga da nanese šštetu naprednjacima.

"Trebalo ga je izbaciti, jer je javno vodio negativnu kampanju protiv SNS i kaljao ugled naššeg lidera"
, rekao je Nikolić, ali i napomenuo da bi to, kad već ranije nije učinjeno sada bilo kontraproduktivno.

"Mislim da taj potez u ovom trenutku ne dolazi u obzir, jer bi ispalo da se Vučić i vrh SNS ponaššaju diktatorski i da se neko uplaššio Cvijana kao protivkandidata, što bi bila besmislica"
, objasnio je.

(old_image)
Vladimir Cvijan kao protivkandidat Vučiću / Foto: Beta

Upitan - može li Cvijan da se kandiduje ukoliko ga ne podrže odbori stranke, Nikolić je rekao da je potrebna podrška najmanje 15 odbora i da je uveren da ga nijedan neće podržati.


"Cvijan je čovek kome niko ne veruje unutar SNS. Vučić je najpopularniji političar u Srbiji, s velikim rezultatima i za držžavu i za stranku. Naprednjaci su jedinstveno za njega"
, rekao je Nikolić.

On, je odgovarajući na pitanje koji su mogući Cvijanovi motivi rekao:

"Jedna je opcija da je potpuni politički diletant i da veruje u pobedu. Druga, da je instruiran od nekoga kako bi iznosio lažži o SNS i brukao nas u javnosti. Verujem u ovo drugo. Neko žželi da stvari u Srbiji vrati dve godine unazad"
, rekao je Nikolić.

Upitan da li je taj neko Miroslav Mišković, Nikolić je rekao da ne bi imenovao, ali da "očigledno postoji neko u Cvijanovoj senci. On je očigledno pokuššao da stranku posvađa sa moćnim ljudima u Srbiji koji su pomenuti u izmiššljenom „spisku za hapššenje“". Radomir Nikolić je rekao da očekuje da Cvijan svakodnvno iznosi lažži protiv SNS i Vučića, ali je i naglasio da će stranka iz toga na kraju izaći jača.

Na pitanje da li će SNS Cvijanu obezbediti da vodi kampanju iz stranačkih prostorija, Nikolić je odgovorio da će Cvijan imati za to tehničke mogućnosti napominjući "tako bismo se ponaššali prema svakom ko žželi da se kandiduje".

Blic

Pogledajte još