SNP Naši objavili spisak "osnivača" Vojvođanske partije

SNP Naši su uz saopštenje, naslovljeno "Otkrijte da li je Vojvođanska partija falsifikovala i vaš potpis" dostavili medijima i spisak više od 10.000 osoba.

Ovo su učinili, kaže se u saopštenju, zbog izostanka reakcije tužilaštva, podsetili da su 28. februara podneli krivičnu prijavu Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu protiv odgovornih lica u Vojvođanskoj partiji za "falsifikovanje potpisa građana".

SNP Naši tvrde da su do sada utvrdili da je falsifikovan potpis za više od 1000 građana čija su imena stavljena na taj spisak bez njihovog znanja, a iz objavljenog spiska se vidi da trećina potpisa pripada građanima koji ne žive u Vojvodini.

"Zbog propisa koji štite lične podatke nismo u mogućnosti da objavimo adrese navodnih osnivača i čitave matične brojeve ali objavljujemo imena, početne cifre JMBG (datumi rođenja) i mesta u kojima žive", kaže se u saopštenju.

Predsednik VP: Spisak nije zvanični

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je danas novinarima da spisak koji su objavili SNP Naši nije zvanični spisak osnivača Vojvođanske partije.

"Zbog iznošenja u javnost ovih podataka podnećemo odgovarajuće krivične prijave, pre svega kako bismo zaštitili osobe koje su se našle na najnovijem spisku SNP Naši. Ovo je zapravo njihov najnoviji spisak za odstrel, čime je ugrožena bezbednost građana koji su na spisku", rekao je Odžić.

On je ponovio zahtev da SNP Naši budu zabranjeni, a delovanje pojedinaca iz te organizacije sankcionisano, "pre nego što bude kasno".

I Demokratska stranka tražila je zabranu SNP "Naši", kao i kažnjavanje onih koji su osmislili i sproveli njihovu poslednju kampanju protiv ubijenog premijera i lidera DS Zorana Ðinđića.

(Izvor: RTV Vojvodine, Beta)

Pogledajte još