Vučić: Država likvidirala Slavka Ćuruviju

Vučić je gostujući u emisiji kod "Teška reč" na TV Pink rekao da su akteri te likvidacije još živi.

On je istakao da govori kao pravnik i podvukao da će se uskoro "pokazati i dokazati" da je Ćuruviju likvidirala država, vlast koja je ubijala neistomišljenike i protivnike.

"To je strašan problem za našu zemlju", rekao je Vučić i dodao da je jasno da je reč o vlasti, čiji je deo i sam bio, ali je naglasio da nije u tome učestvovao, niti je bilo šta o tome znao.

Prema njegovim rečima, bio je potreban veliki pritisak na nadležne organe da bi se došlo do činjenica.

On je rekao da ima mnogo strašnih stvari sa kojima ćemo morati da se suočimo, navodeći primer ubistva Srba u kafiću Panda na KiM 1998. godine, za koji je rekao da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo.

Vučić je ocenio je da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji 2020. godine teško ostvarljiv, ali moguć cilj.

Vučić je rekao da je moguć završetak pregovora za šest godina i punopravno članstvo u Uniji, ukoliko sprovedemo reforme.

Otvaranje pregovora sa EU je, po njegovom mišljenju, jedan od najvažnijih uspeha postignutih 2013. godine.

Očekujem još problema na putu u EU, ali je taj put jasan, rekao je Vučić.

On je rekao da se Srbija u spoljnoj politici pokazala kao ozbiljan partner i da ima kao nikad u novijoj istoriji dobre odnose sa Rusijom, Amerikom kao i Kinom.

Vučić je rekao da otvaranje pregovora sa EU nije bilo lako, da su tome prethodili teški pregovori i da su veliku ulogu u tome imali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i vlada, s premijerom Ivicom Dačićem na čelu.

Izvor: RTS
Foto: Beta/Nenad Petrović

Pogledajte još