Vučić: Posetiću Kosovo zajedno sa Vulinom

Pred više od hiljadu pristalica građanske inicijative "Srpska", Vučić je rekao da će Kosovo posetiti zajedno sa ministrom Aleksandrom Vulinom uprkos tome što je Priština Vulinu zabranila ulazak u pokrajinu.

"Ja vam kažem, a oni (Priština) neka hapse koga god hoće. Zajedno sa Vulinom doći ću i posetiti sva vaša mesta na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

Govoreći o kosovskim izborima, Vučić je rekao da podržava sve liste, ali "najviše našu listu Srpsku" i dodao da kad već smeju turski i albanski premijer da se izjašnjavaju koga podržavaju, učiniće to i on.

"E, izvinete mnogo veće pravo na Kosovo imamo mi nego Hašim Tači i Erdogan, pa puta tri", naglasio je Vučić, kojeg su okupljeni burno pozdravili.

Prijatelje iz Brisela Vučić je upitao i kako je moguće da se dozvoli da turski i albanski premijer dođu na miting jedne partije na Kosovu, a da se dolazak zabranjuje Vulinu.

"Kako je moguće da nama kažete da možemo da dolazimo isključivo u manastire, a nisam video da su turski i albanski premijer bili u džamiji već su posetili skup Tačija", rekao je Vučić i upitao jesu li to dvostruki aršini.

To su direktna pitanja Briselu i tražim dikretne odgovore, naveo je Vučić dodavši da je juče čekao da prijatelji iz Brisela reaguju na izjavu Erdogana i da kažu da su šokirani ili da je izjava skandalozna.

"Mi jesmo mali, ali smo ponosni kao narod i država"
, rekao je Vučić i poručio Erdoganu da "srpski obraz nije prljaviji ni ponos i manji od njihovog".

I njemu i svima koji misle da mogu da unižavaju i ruše Srbiju Vučić je poručio da Srbija poštuje veličinu i snagu Turske kao i druge zemlje, da želi sa svima mir i najbolje moguće odnosa, ali da ne dopušta takvo ponašanje.

"Srbija, i to mora da znaju Erdogan i svi drugi, nikad neće dozvoliti, nije dozvolila ni većima od njega, tako nešto", rekao je Vučić, koji je Srbima sa Kosova zahvalio što štite i čuvaju našu državu.

Vučić je rekao da građani Srbije znaju s kojim se problemima suočavaju Srbi s Kosova, ali je od Srba u južnoj pokrajini zatražio da imaju razumevanja za "teške odluke" koje donosi Vlada Srbije.

Inače, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksanar Vulin rekao je danas Srbima sa Kosova okupljenim pred zgradom vlade da zna koliko je teško i uvredljivo slušati da je "Kosovo Turska".

Izvor: B92

Pogledajte još