Lukić: Delije me podržavaju!

"Kao predsednik kluba imam pravo da predložim raspisivanje izbora i to ću uraditi na sednici upravnog odbora na kraju (jesenje) sezone", rekao je Lukić novinarima na stadionu Crvene zvezde.

On je kazao da je sportski direktor Ivan Adžić podneo ostavku i preuzeo odgovornost za loše rezultate i da je zbog toga danas podneo ostavku.

"Donet je zaključak da nisu postignuti adekvatni rezultati, a kada je tako prvi koji je na udaru je sportski direktor. Odgovornost mora da postoji", rekao je Lukić.

Predsednik crveno-belih je dodao da se neće žuriti sa zamenom za Adžića, a analiza u zimskoj pauzi će možda pokazati da "on nije jedini krivac" za loše rezultate.

"Adžić nije ni do sada sam obavljao tu funkciju, već je imao saradnike. Preostala dva kola do zimske pauze moramo svi zajedno da iznesemo kao tim. Nećemo žuriti, potrebna nam je adekvatna zamena, čovek koji ima harizmu", rekao je Lukić.

Lukić je kazao da su moguće još neke promene u klubu, ali ne one "koje se pominju u medijima".

"Ponašanje dela javnosti nije dobronamerna i ljut sam na deo medija. (Branko) Radujko nije napustio upravni odbor, niti (Oliver) Dulić razmišlja o tome", kazao je Lukić.

On je rekao da Crvenu zvezdu mora da vodi "neko ko može da joj pomogne" i da nije dobro da "bude samo jedan kandidat".

"Taj neko mora da ubedi 24.000 članova koji će glasati da je ispravan, kao i aktuelnu upravu", rekao je Lukić.

Lukić je kazao da zna ko bi u budućnosti mogao da vodi Crvenu zvezdu.

"Vidim čoveka koji ima autoritet i viziju da pomogne Zvezdi, ali ne mogu da kažek ko", kazao je predsednik Zvezde.

Lukić je rekao da je posle poraza od Partizana u subotu sa 2:0 na saastanku sa navijačima ponudio svoju ostavku, ali da oni "nisu hteli da čuju za to".

Zvezda posle poraza od Partizana zaostaje sedam bodova za "večitim" rivalom, a u preostala dva kola do zimske pauze igra protiv Rada u gostima i Vojvodine na svom terenu.

Beta

Pogledajte još