Novak izgubio finale od Nadala

Nadal je lako i ubedljivo savladao Đokovića, prvi put posle godinu i po dana. Ovo je drugom igraču sveta osmi uzastopni trofej u Monte Karlu. On je tako osvojio 20. titulu na masters turnirima.

Srpski teniser nije bio sasvim u igri, a razlozi za to najverovantije nalaze se van terena, pošto mu je ove nedelje umro deda za koga je stalno govorio da je mnogo vezan. On je pred četvrtfinale uplakan napustio trening.

Đoković je danas napravio 26 grešaka i imao je samo 11 direktnih poena. On je danas osvojio prvi gem, a Nadal je iskoristio već prvu sledeću priliku za brejk i oduzeo mu je servis, a onda "potvrdio" brejk i poveo sa 3:1, a posle i sa 4:2.

Đoković je tada smanjio na 4:3, ali nije uspevao da se snađe sa Nadalovim servisom, tako da je Španac ubrzo priveo set kraju, pobedivši 6:3.

Iako nije ličio na sebe, to je bio Đokovićev maksimum u ovom meču, pošto je Nadal u drugom setu stekao prednost od 4:0. Srpski reprezentativac smanjio je na 4:1, ali je njegov protivnik bez većih problema osvojio i sledeća dva gema i zabeležio novu pobedu.

Ovo je najubedljivija razlika koju je ijedan teniser osvojio u dosadašnjem 31 susretu Đokovića i Nadala.

Bez obzira na poraz, Đoković će povećati prednost na prvom mestu tabele, pošto prošle godine nije igrao u Monte Karlu i osvojio je nove bodove.

Turnir u Monte Karlu igrao se za nagradni fond od 2,95 miliona evra, Nadalu je pripao ček na 460.260 evra, a Đokoviću 225.880 evra.

Pogledajte još