Partizan pobedio Šarloa

Posle poraza u prva dva kola, crno-beli su večeras igrali praktično kvalfikacionu utakmicu, jer bi u slučaju novog neuspeha izglede da prođu među 16 najboljih timova Evrope sveli na teoriju.

To opterećenje bilo je vidljivo od početka do kraja, jer su igrači Partizana u nekoliko navrata lako gubili prednost od sedam - osam poena, ali se nisu predavali i četiri – pet minuta pre kraja konačno su uspeli da "prelome" utakmicu.

U 37. minutu crno-beli su poveli 83:76 i Belgijanci više nisu uspeli da se vrate.

Najveće zasluge za prvi ovogodišnji trijumf Partizana u Evroligi imao je Ejsi Lou, koji je na terenu proveo više od 38 minuta i imao učinak od 26 poena, tri skoka, dve ukradenelopte i sedam aisistencija, pa je sasvim zasluženo proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Amerikanac je u Beograd došao sa reputacijom igrača koji je poslednje četiri sezone proveo u NBA ligi i večeras je konačno pokazao sve kvalitete. Ne samo što je bio veoma precizan prilikom šuteva i asistencija, već je prvi put uspeo potpuno da se prilagodi na evropske sisteme u odbrani i utakmicu je završio sa samo jednom izgubljenom loptom.

Upravo izgubljene lopte na ovoj utakmici su napravile razliku u igri Partizana. U prethodna dva susreta crno-beli su gubili po više od 20 lopti, a večeras su to sveli na deset, a samo u dva navrata igrači belgijskog tima dobili su priliku da postignu lake poene iz kontri.

(old_image)

Prvo poluvreme Partizan je završio sa prednošću od sedam poena, a onda je za samo minut u trećoj četvrtini dozvolio protivniku da se serijom od 7:0 vrati. U tom delu igre igrači Šarlroa su pogodili četiri trojke i u poslednji deo igre ušli su sa deset pogođenih šuteva van linije 6,75 metara.

U poslednjoj četvrtini crno-beli su konačno uspeli da zaustave bekove belgijskog tima i u tih deset minuta Šarlroa nije dala nijednu trojku. S obzirom da igru zasniva gotovo isključivo na šutu spolja, prvak Belgije praktično nije imao šansi da posle pobede u Istanbulu protiv Efesa napravi još jedno iznenađenje.

Standardno dobru igru pružio je Nikola Peković, a Milan Mačvan je i na ovoj utakmici pokazao da je veliko pojačanje Partizana, jer je sa indeksom uspešnosti 22 bio drugi najkorisniji igrač crno-belih.

Narednog četvrtka Partizan će u Pioniru dočekati ekipu madridskog Reala.

Partizan: Lou 26, Kecman 7, Raduljica 1, Jaramaz, Lučić 7, Milosavljević 14, Katić, Božić, Čakarević, Mačvan 15, Anđušić, Peković 21.

Šarlroa:
Hil 15, Velš 10, Hamilton 5, Grin 6, Oveneke, Ridik 10, Žadin, Male 19, Penik, Morej, Begin, Šengelaja 18.

FoNet

Pogledajte još