Srbija je prvak Evrope!!!

U meču koji je trajao jedan sat i 48 minuta, Srbiju je predvodio Ivan Miljković sa 17 poena. Kod Italijana istakao se Kristijan Savani sa 17 poena.

U prvom setu reprezentacije su se smenjivale u vođstvu, ali je pri rezultatu 10:9 za Srbiju Italija vezala pet poena za redom. Potom su prednost održavali do kraja seta kada su ponovo napravili seriju i set dobili rezultatom 25:17.

POGLEDAJ VIDEO:Neverovatan uspeh zlatnih odbojkaša!

Srbija je zaigrala bolje u drugom setu i već na startu napravila prednost. "Plava četa" je povela sa 5:2, ali je tu mini seriju prekinuo Luiđi Mastranđelo sa dva poena iz servisa.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Srbija na krovu Evrope

Nakon toga Srbija je vezala nekoliko poena i odvojila se na pet poena razlike koju je čuvala do kraja seta, koji je osvojila posle treće set lopte sa 25:20.

U trećem setu viđeno je dosta drame. Iako je Srbija povela sa 4:1, pa 13:8, Italijani su uspeli da se rezultatski vrate i povedu sa 18:17. Međutim, u tim trenucima selektor Srbije Igor Kolaković je zatražio tajm aut posle čega je njegova reprezentacija povela sa 22:20.

(old_image)

Italijani su napravili mini seriju i izjednačili na 23:23, nakon čega je usledila set lopta za Srbiju. Kolaković je na servis ubacio Miloša Terzića koji je as poenom doneo Srbiji prednost od 2:1 u setovima.

Odbojkaši Italije u četvrtom setu startovali su dobro i napravili prednost. Vodili su 9:5, pa 13:10, ali su Srbi serijom izjednačili. "Azuri" su ponovo napravili prednost od tri poena, ali onda zbog protesta dobijaju žuti karton, što automatski znači poen za protivnika.

POGLEDAJ VIDEO:
Bože pravde u Beču!

Srbija je u tim trenucima preokrenula na 17:16 nakon čega su se ekipe smenjivale u vođstvu. Srbija je došla do set lopte pri rezultatu 25:24, a titulu "Plavoj četi" doneo je novim as udarcem Terzić, koji je, kao i u prethodnom setu, ušao samo zbog toga.

POGLEDAJ VIDEO: Zlatni odbojkaši radili sklekove na postolju!

Utakmici u Beču prisustvovalo je oko 10.000 ljudi, a reprezentacija Srbije je tokom celog meča imala glasnu podršku velikog broja svojih navijača.

Srbija je poslednji put osvojila Evropsko prvenstvo 2001. godine, kada je u Češkoj pobedila takođe Italiju sa 3:0. Tada se takmičila pod zastavom Jugoslavije.

Beta

Pogledajte još