Srbija na mišiće pobedila Izrael

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Duško Savanović sa 24 poena i sedam skokova. Nenad Krstić završio je utakmicu sa 18 poena i sedam skokova, a Marko Kešelj sa 15 poena, uz šut - pet pogođenih trojki.

Izrael su predvodili Jotam Halperin sa 18 i Dejvid Blu i Afik Nisim sa po 16 poena.

Srbija ima tri pobede iz prva tri kola, a Izrael tri poraza.

"Orlovi" su do pobede došli daleko teže nego što to rezultat pokazuje, pošto su gubili oko 35 minuta utakmice. Tek u poslednjoj četvrtini je Srbija uspela da izjednači, a onda i da povede i da napravi razliku.

Pre toga, Izrael je igrao jako dobro i kontrolisao je rezultat. Reprezentacija ove bliskoistočne zemlje povela je sa 5:0, a onda i sa 7:1. Jedini poen za Srbiju u prva tri minuta postigao je Krstić sa penala.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija pobedila Izrael

Savanović je tada postigao trojku za prvi koš Srbije iz igre, a "orlovi" su nešto kasnije uspeli da izjednače na 11:11, ali nisu uspeli da povedu ili sačuvaju nerešeno.

Izrael je u tim trenucima "rešetao" koš Srbije. Halperin i Blu bili su nezaustavljivi, a mnogo problema pravio je i Lior Elijahu, koji je bio precizan iz svog neobičnog šuta jednom rukom.

U drugoj četvrtini ušao je Milan Mačvan i on je posle trojke Aleksandra Rašića doneo Srbiji prvo vođstvo na meču 28:27.

Nisim i Mačvan razmenili su po koš za kratku rezultatsku klackalicu, ali je posle koša Kadira, Blu postigao osam vezanih poena, a onda I Nisim dodao dva za seriju Izraela od 12:0 i veliku prednost 41:31.

Srbija je do poluvremena uspela da priđe na šest poena zaostatka, ali početak drugog poluvremena kao da nije ni igrala. Radili su Izraelci tada skoro šta su hteli, a pogađali su Halperin, Pnini, Nisim, Kadir do velikih 53:41 za plavo-bele sredinom treće četvrtine.

(old_image)

Tada je na scenu stupio Savanović i svojim vezanim poenima držao je Srbiju u rezultatskom "priključku". Pred kraj treće deonice Kešelj je pogodio trojku za kojom je Srbija prišla na četiri poena zaostatka, 62:58, ali je Izrael dao još jedan koš do kraja četvrtine.

Tek u poslednjoj četvrtini počeli su da pogađaju i drugi košarkaši iz Srbije, dok je Izraelce "izdao" šut, tako da je Srbija u 35. minutu konačno ponovo povela, posle tačno 20 minuta igre. Bilo je 70:69 pogotkom Teodosića sa penala.

Iako je vođstvo bilo minimalno, Srbija je bila u prednosti do kraja meča. Kešelj je tri minuta i 11 sekundi pre kraja pogodio trojku za 77:71, ali je Izrael uspeo brzo da dođe do 77:76.

Tada je Krstić postigao tri vezana poena, a Savanović dao trojku za 84:76, da bi posle koša Blua, Kešelj postigao još jednu trojku I tako "zapečatio" utakmicu.

Sutra je dan pauze u Grupi B. Srbija u nedelju igra protiv Francuske, a u ponedeljak protiv Nemačke

Srbija: Teodosić 6, Tepić 4, Rašić 5, Paunić, Bjelica 2, Marković 5, Savanović 24, Kešelj 15, Krstić 18, Perović 3, Marjanović, Mačvan 7.

Izrael: Šajon, Nisim 16, Najmi, Blu 16, Pnini 9, Mekel, Burnštajn, Elijahu 14, Halperin 18, Kadir 7, Grin, Kokis.

ŠAULEJ, (Beta)

Pogledajte još