Srbija "potopila" Hrvatsku

Izabranici selektora Dejana Udovičića prethodno su savladali Nemačku sa 13:12 i Španiju sa 8:5, a u 4. kolu igraće u subotu u 13.00 protiv Rumunije.

Srbija je jedina u Grupi B sa sve tri pobede u dosadašnjem delu turnira.

POGLEDAJ VIDEO: Nikša Dobud divljački nasrnuo na Filipa Filipovića

Najefikasniji igrač večerašnje utakmice bio je Sandro Sukno iz hrvatske reprezentacije sa četiri gola, dok je Srbiju predvodio Vanja Udovičić sa tri.
Po dva gola u pobedničkoj ekipi postigli su Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović i Filip Filipović, a po jedan Milan Aleksić, Slobodan Nikić, Andrija Prlainović i Živko Gocić.

Odličnim odbranama istakao se golman Srbije Slobodan Soro.

Početak meča pripao je Hrvatskoj, koja je vodila sa 1:0 i 2:1, ali je prva četvrtina, ipak, završena nerešeno.

U drugih osam minuta dominirao je Vanja Udovičić koji je postigao tri gola i doneo preokret u korist Srbije. Prvi gol u drugoj četvrtini ponovo su postigli Hrvati, ali je onda usledila odlična igra u odbrani srpske reprezentacije i golovi iz kontranapada.

Vaterpolisti Srbije u trećoj četvrtini prvi put su poveli sa četiri gola razlike (10:6), ali su Hrvati do kraja te deonice uspeli da smanje na dva pogotka zaostatka (11:9).

POGLEDAJ VIDEO: Srbija - Hrvatska 15:12

U finišu treće četvrtine selektor Srbije Dejan Udovičić isključen je zbog prigovora, pa je poslednjih osam minuta meča posmatrao sa tribina.

Reprezentativci Hrvatske uspeli su da početkom četvrte deonice preko Sukna smanje na gol razlike - 11:10, ali je onda usledila serija Srbije od 3:0.

Finiš utakmice obeležila je gruba igra hrvatskih vaterpolista, a posebno Nikše Dobuda koji je isključen bez prava zamene zbog udaranja Filipa Filipovića pesnicom u lice.

Beta

Pogledajte još