Srbija u finalu Evropskog prvenstva

Srbija će sutra u finalu od 18.00 igrati protiv Italije, koja je ranije danas savladala Poljsku. Rusija je vodila sa 2:1 u setovima i imala je četiri meč lopte, ali je "plava četa" uspela da se vrati i pobedi u uzbudljivom meču.

Srbija je u dvorani u Beču imala burnu podršku, a veći deo publike glasno je navijao za Srbiju.

Rusija je kontrolisala prvi set i imala je pet poena prednosti, 10:5, a kasnije i 15:10, ali je Srbija polako stizala prednost, najviše zahvaljujući servisu i dobroj igri u polju.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Velika pobeda Srbije nad Rusijom

Srbija je povela sa 18:17, a onda je uspela da sačuva prednost do kraja i pobedi sa 25:23.

Rusija je silovito počela drugi set, povevši sa 6:1, da bi Srbija prišla posle prvog tajm-auta na tri poena zaostatka, ali se sada "baćuške" nisu opuštale i zadržale su šest poena prednosti 16:10.

Srbija je uspela da dođe do 16:12, ali je Rusija odlično servirala i došla do 24:16, posle čega je Srbiji dala još jedan poen, a onda i izjednačila u setovima, dobivši drugi sa 25:17.

(old_image)

Treći set bio je ujednačen, ali je Rusija sve vreme vodila, ne dozvolivši Srbiji da izjednači ili povede, tako da je taj deo igre dobila sa 25:22.

Srbija je odlično počela četvrti set i uglavnom vodila, ali su Rusi preuzeli vođstvo i došli do 22:20. Tada su zabeležili još jedan poen, ali je sudija povukao odluku, pošto je jedan igrač dodirnuo mrežu.

Servis je ponovljen i tu je nastao preokret. Srbija je izjednačila, a onda su oba tima imala mnogo prilike da završe meč. Rusija nije
iskoristila četiri meč lopte, a Srbija je dobila set tek iz pete set lopte.

"Plava četa" je kontrolisala taj brejk i vodila je skoro sve vreme. Rusija je uspela da izjednači na 13:13, ali je Srbija hladnokrvno privela meč kraju.


Beta

Pogledajte još