Srbija zasluženo izgubila od Rusije

Rusija će sutra u polufinalu u 20.00 igrati protiv Francuske, dok će se u prvom polufinalu u 16.30 sastati aktuelni evropski šampion Španija i Makedonija.

Srbija će se sutra u 14.00 sastati sa Grčkom u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta. Pobednik tog duela igraće sa Litvanijom, a poraženi sa Slovenijom.

Finalisti Evropskog prvenstva plasiraće se direktno na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, dok će reprezentacije koje zauzmu od trećeg do šestog mesta igrati kvalifikacije za OI.

Reprezentativci Srbije večeras nisu bili efikasni kao u nekim od prethodnih mečeva Evropskog prvenstva, a posebno su podbacili u fazi skoka.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Orlovi igrali kao vrapci!

Izabranici selektora Dušana Ivkovića imali su samo pet skokova u napadu, od ukupno 28, dok su Rusi uhvatili 37 lopti.

Najefikasniji igrač meča bio je plejmejker Srbije Miloš Teodosić sa 20 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Nenad Krstić postigao je 13 poena, uz pet skokova i dve asistencije.

U ruskoj reprezentaciji četiri košarkaša imala su dvocifren broj poena, a predvodio ih je Andrej Kirilenko sa 14, uz 11 skokova. Viktor Hrijapa i Andrej Voroncevič postigli su po 11, a Aleksej Šved 10 poena.

Meč je počeo poenima Teodosića, koji je uz Duška Savanovića bio jedini strelac za Srbiju u tom periodu igre.

(old_image)

Posle početnih 4:0 za Srbiju, Rusi su uspeli da preokrenu rezultat i povedu sa 8:4. Novi koš za Srbiju, posle više od četiri minuta pauze, postigao je Teodosić šutem za tri poena.

Usledili su potom pet poena Savanovića, ali je to bilo nedovoljno da bi se nadoknadio zaostatak koji je napravila protivnička ekipa.

POGLEDAJ VIDEO: Mozgov zakucao Srbiju

U drugoj četvrtini Rusi su nastavili sa agresivnom igrom u odbrani na plejmejkera Srbije Teodosića, pa je ulogu vodećeg strelca u tom periodu preuzeo centar Kosta Perović sa sedam poena.

Čvrstom igrom u odbrani Rusija je sredinom druge deonice došla do 12 poena prednosti - 29:17, ali je ona do poluvremena smanjena na sedam.

Poenima Teodosića, Krstića i trojkom Milana Mačvana Srbija je po povratku sa odmora brzo prišla na poen zaostatka - 38:39.

POGLEDAJ VIDEO: Orlovi poraženi od Rusije

Bila je to najbolja prilika za Srbiju da preokrene rezultat, ali je sa dva uzastopna koša Voroncevič održao svoju reprezentaciju u vođstvu.

U poslednjoj četvrtini bekovi Srbije nisu uspevali da organizuju dobre napade, pa je Rusija čvrstom odbranom privela meč kraju i prednost uvećala na deset poena trojkom Sergeja Monije.

Beta

Pogledajte još