DS isključuje Petrovića i Jeremića?

Na osnovu predloga predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa, a zbog kršenja odluke Glavnog odbora DS-a od 27. decembra 2012. godine, Izvršni odbor DS-a je na današnjoj sednici doneo odluku o formiranju disciplinske komisije i pokretanju disciplinskog postupka protiv narodnih poslanika Dušana Petrovića i Vuka Jeremića.

Napuštajući stranačko sedište zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić rekao je da je u Krunskoj 69 bio "drugim poslovima", dok je počasni predsednik DS-a Boris Tadić rekao da se on više ne bavi dnevno-političkim pitanjima već međunarodnim odnosnima i da je pred njim puno posla.

Sednica Izvršnog odbora Demokratske stranke održana je večeras u sedištu stranke u Krunskoj ulici.

Kako je ranije rečeno, na dnevnom redu sastanka, koji je trajao sat i po, bilo je i pokretanje postupka za isključenje Dušana Petrovića iz stranke.

Predsedništvo DS je krajem prošle sedmice u Despotovcu zatražilo da se pokrene inicijativa za Petrovićevo isključenje iz stranke, što je i učinjeno.

Petrović je ranije rekao da je siguran da Izvršni odbor DS-a neće podržati inicijativu da bude isključen iz stranke. On je kazao da će članovi Izvršnog odbora imati snage da kažu ono što zaista misle i da zato neće biti potrebe da se žali Statutarnoj komisiji, kao drugostepenom organu zbog odluke tog stranačkog tela.

Petrović očekuje da će iduće sedmice dobiti priliku da se izjasni pred nadležnim organom stranke, a to je Izvršni odbor, gde će, kako je naglasio, reći sve što ima o onome što stoji u predlogu za pokretanje postupka.

Predsednik Izvršnog odbora Dušan Elezović je objasnio u ponedeljak da procedura isključenja, ukoliko do nje dođe, može da bude sprovedena na više načina - od lokalnog do okružnog nivoa, pa i Predsedništva stranke.

(RTS)

Pogledajte još