Lekari bez pitanja sterilisali devojčicu koja se nedavno porodila u Meksiku

Devojčica pod imenom Dafne u međuvremenu je napustila bolnicu sa zdravom ženskom bebom i vratila se u porodični stan. Ali, saznavši da polcija i gradonačelnik žele da ih posete, cela porodica je pobegla iz stana i nestala u nepoznatom pravcu.

PROČITAJ I: Postala majka sa devet godina, otac u bekstvu!

Policija tranutno ispituje DNK svih Dafninih muških srodnika, a pre svega očuha koji je već bio u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja svoje biološke ćerke, kako bi se ustanovilo da li je neko od njih otac njenog deteta.

Policija takođe traži njenog "dečka", starog između 15 i 17 godina, a koji je u međuvremenu takođe pobegao i niko ne zna se gde se nalazi.

Ocu deteta u svakom slučaju sledi krivično gonjenje, jer po meksičkim zakonima seks sa maloletnicom mlađom od 15 godina predstavlja krivično delo, bez obzira da li je postojao pristanak.

Susedi tvrde da im nije ni malo žao što se porodica odselila, jer su, pažnju pivlačili neurednim životom i stalnim svađama.

Očuh, koji je osuđivan za obljubu svoje biloške ćerke, spavao sa Dafne u krevetu

Dafne ima 10 braće i sestara, majka joj je nepismena i, prema tvrđenju komšija, bavi se prostitucijom, dok je očuh već osuđivan za obljubu svoje biološke ćerke, a sa Dafne je spavao u istom krevetu i često se sa njom svađao i tukao je, ponekad čak i na ulici.

Za samu devojčicu komšije kažu da je “mnogo dobra i lepa”, i da su verovali da ima oko 15 godina, jer je dosta visoka i izgleda mnogo starije nego što jeste.

Svojevrstan kuriozirtet predstavlja to da je i sama krštenicu dobila tek pre nešto više od godinu dana, kada je pokušala da se upiše u školu.

U međuvremenu se ipak nije školovala, već je dok ostali članovi porodice zarađuju za život ostajala kod kuće, vodila domaćinstvo i kuvala za celu porodicu, a izlazila je samo radi neophodnih nabavki.

Izvor: Blic

Pogledajte još