MUP POTVRDIO: Ubijen Vujadin Pejanović

Vujadin Pejanović (34), zvani Vule Balavi, bio je jedan od visoko pozicioniranih članova takozvane Kekine grupe. Ubijen je sinoć u Novom Beogradu iz zasede.

Pejanović je sinoć hicima u glavu i grudi ubijen u vozilu marke "opel" neposredno nakon izlaska iz kafića "Ki largo". Automobil se nalazio na parkingu u Jurija Gagarina ispred broja 219.

Pretpostavlja se da je reč o profesionalnom ubistvu, jer je jedan metak pogodio slepočnicu, a drugi prošao pravo kroz srce.

Navodi se da je Pejanović izdahnuo na licu mesta, a policija intenzivno traga za počiniocima tog ubistva.

Pejanović je od ranije poznat policiji kao narko-diler iz novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke. On je do sada je više puta osuđivan na zatvorske kazne zbog raznih teških krivičnih dela, između ostalog i saučesništva u ubistvu.

Kekina grupa osumnjičena je da je 2006. godine pretila atentatom tadašnjem ministru unutrašnjih poslova Draganu Jočiću i direktoru policije Miloradu Veljoviću.

Takozvanu Kekinu grupu formirao je Stojanović, a uslov je bio da, pre prijema, pojedinac mora izvršiti ubistvo ili bar pokušaj ubistva.

Kekina grupa bila je poznata po ubistvima, pokušajima ubistava, silovanjima, razbojništvima, iznudama.

Za većinu tih krivičnih dela podnošene su prijave koje nisu okončane presudama, a izvršioci su na slobodi, pišu "Novosti".

Pogledajte još