Poginuli pilot Goran Savić bio jedan od najcenjenijih u VS

Pilot Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije major Goran Savić podlegao je povredama zadobijenim prilikom pada aviona "lasta" u Novoj Pazovi.

Savić je, očigledno, do poslednjeg trenutka ostao u letelici kako bi je usmerio između dve kuće i tako sprečio veću tragediju. Zato je kasno iskočio, a njegovo telo nađeno je blizu letelice.

Drugi pilot je prošao bez težih povreda, a na zemlji nije bilo povređenih. Letelica je bila na redovnoj tehničkoj probi i srušila se u dvorište jedne kuće. Ministar Aleksandar Vučić naredio je hitnu istragu o nesreći koja se dogodila u 10 i 15 časova.

Drugi pilot, potpukovnik Tomislav Bećagović iz Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije je lako povređen, orijentisan i svestan, bez znakova unutrašnjeg krvarenja i preloma i nije životno ugrožen, prenosi Blic..

Goran Savić bio je pripadnik Tehničkog opitnog centra, i jedan od najcenjenijih pilota VS.

Na nedavnom Aeromitingu, pokazao je svoje vrhunsko umeće na avionu “Super galeb N-62” izvodeći “Zvono-Kovit-Komandovani valjak”.

Lakše povređeni pilot je pukovnik Tomislav Bećagović, takođe iz Tehničkog opitnog centra i deo akro-grupe “Zvezde”.

Savić i Bećagović su prošle godine kao vazduhoplovci VS učesvovali i na Češkom međunarodnom aeromitingu izvodeći let na domaćem G-4 “super galeb”.

Ministarstvo odbrane je saopštilo: "piloti su bili na redovnom zadatku tehničke probe vazduhoplova."

Pogledajte još