Priveden Zukorlićev bratanac

Prema nezvaničnim informacijama uhapšen je bratanac Muamera Zukorlića N.S. zbog umešanosti u finansijske malverzacije

Sedište njegove firme Nermex nalazi se na prvom spratu Zukorlićeve kuće u Novom Pazaru a knjigovodstvo za firmu, vodila je Zukorlićeva supruga, prenosi B92.

Zukorlić negirao da je njegova kuća pretresena i optužio Žandarmeriju za političku akciju zastrašivanja

Za sada nema potvrde da je ovaj pretres i hapšenje u sklopu policijske akcije hapšenja širom srbije zbog finansijskih malverzacija.

ZUKORLIĆ NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE:

Na vanrednoj konferenciji za novinare glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić optužio je Žandarmeriju za "torturu" nad građanima Novog Pazara tokom akcije hapšenja i negirao da je njegova kuća pretresena.

"

Nisu pretresali moju kuću, ali su ispred nje demonstrirali silu, što je očito imalo za cilj svojevrsnu političku poruku i pretnje.

Objavljivanje takve informacije koja nije otišla od mene ili nekog iz moje kuće govori samo o tome da se radi o akciji koja je imala za cilj da pretnje uputi ne samo preko policije nego i preko medija, koji permanentno rade u interesu onih koji su upotrebili policijske jedinice", rekao je Zukorlić.

On je rekao da se hapšenje sprovodi pod izgovorom carinskih zloupotreba, ali "nesumnjivo uz prekomernu upotrebu sile i zastrašivanje građana".

RASIM LJAJIĆ
Zukorlić je za današnja dešavanja optužio i ministra za rad i lidera Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića.
Rasim Ljajić je odgovorio da će podneti krivičnu prijavu protiv muftije Zukorlića.
,

Pogledajte još