Rukometaši najveće iznenadjenje?

BEOGRAD, 10. maja 2012. (Beta) - Šef misije olimpijskog tima Branislav Jevtić izjavio je u četvrtak da očekuje da će na Olimpijskim igrama učestvovati oko 110 sportista iz Srbije, a da bi najveće iznenadjenje mogli da prirede rukometaši.

"Do sada se kvalifikovalo 84 sportista, medju kojima su dva tima, od četiri koliko očekujemo. U ovom trenutku reprezentacija će se takmičiti u 15 sportova, što je za nas povećanje za 50 odsto u odnosu na Olimpijske igre u Pekingu", rekao je Jevtić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, praviće se statistike, kojima će se odmeriti snaga delegacija, snaga tima i Srbija će ući u "srednje jake", što nije mali napredak.

U Pekingu 2008. bilo je 91 sportista, koji su se takmičili u 10 sportova. Učestvovala je fudbalska reprezentacija, koje u Londonu neće biti.

"Meni je žao što nema košarke. Realno je trebalo da bude u Pekingu i sada u Londonu. Mi beležimo trend porasta, što je retkost u Evropi, jer svi beleže pad. Mi još očekujemo obe odbojkaške reprezentacije, plivanje, kajak, kanu, veslanje, ženski boks, atletiku", rekao je Jevtić.

On je dodao da očekuje da će se i muška i ženska odbojkaška reprezentacija plasirati na Olimpijske igre, jer su obe evropski šampioni i "moraju da budu u Londonu".

Pogledajte još