Bojana i Kijanu u sred rizika

0

Bojana Novaković, koje se sećamo iz filma "Šišanje" i nekoliko holivudskih projekata, hvaljena je u Australiji zbog uspeha predstave "The Story of Mary MacLane by Herself", ali očekuje je i premijera filma u kome igra rame uz rame s Kijanu Rivsom.

Bojana Novaković, australijska glumica srpskog porekla, sve ozbiljnije stupa na svetsku scenu. U Australiji trenutno privlači veliku pažnju predstavom „The Story of Mary MacLane by Herself“ za koju je pisala scenario, a u skoro je čeka i premijera filma „Generation Um…“ u kome igra za Kijanu Rivsom.

O Kijanuu mogu samo najbolje da kažem. Inteligentan je i kreativan, svojom hrabrošću pobuđuje najbolje u glumcima s kojima radi. S njim sam obožavala da radim – priča Bojana Novaković o svojoj saradnji sa čuvenim holivudskim glumcem.

Ja se nadam dolasku u Srbiju što pre. Posle ovih predstava u Sidneju, ponovo se vraćam u Ameriku, gde nisam ništa radila od 2010. Ove skoro dve godine sam prihvatala poslove po Australiji, pisala predstave i putovala malo po Aziji, tako da je vreme tamo da se vratim – kaže Bojana, čija se mlađa sestra Valentina takođe bavi glumum i, kako kaže, nada se da će uskoro zajedno pred kamere.

Radnja filma je smeštena u jedno veče u kojem Kijanov lik, inače kamiondžija, snima dogodovštine sa dve kol-gerle. Jednu od njih igra Bojana.

Radnja filma je zapravo pogled na jedan dan u životu grupe ljudi koji žive na društvenoj margini. Likovi dane provode u magnovenju prepunom seksa, droge i neodlučnosti. To je veoma riskantan film. Vrlo je intimno to što smo radili, na emotivnom planu – kaže Bojana Novaković.

U međuvremenu, u Australiji se prikazuje njena predstava „The Story of Mary MacLane by Herself“, u kojoj je Bojana po treći put scenarista. S ovom od kritike dobro prihvaćenom predstavom, Bojana planira da dođe na Bitef.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.