Bojana i Kijanu u sred rizika

Bojana Novaković, australijska glumica srpskog porekla, sve ozbiljnije stupa na svetsku scenu. U Australiji trenutno privlači veliku pažnju predstavom "The Story of Mary MacLane by Herself" za koju je pisala scenario, a u skoro je čeka i premijera filma "Generation Um..." u kome igra za Kijanu Rivsom.

- O Kijanuu mogu samo najbolje da kažem. Inteligentan je i kreativan, svojom hrabrošću pobuđuje najbolje u glumcima s kojima radi. S njim sam obožavala da radim - priča Bojana Novaković o svojoj saradnji sa čuvenim holivudskim glumcem.

- Ja se nadam dolasku u Srbiju što pre. Posle ovih predstava u Sidneju, ponovo se vraćam u Ameriku, gde nisam ništa radila od 2010. Ove skoro dve godine sam prihvatala poslove po Australiji, pisala predstave i putovala malo po Aziji, tako da je vreme tamo da se vratim - kaže Bojana, čija se mlađa sestra Valentina takođe bavi glumum i, kako kaže, nada se da će uskoro zajedno pred kamere.

Radnja filma je smeštena u jedno veče u kojem Kijanov lik, inače kamiondžija, snima dogodovštine sa dve kol-gerle. Jednu od njih igra Bojana.

- Radnja filma je zapravo pogled na jedan dan u životu grupe ljudi koji žive na društvenoj margini. Likovi dane provode u magnovenju prepunom seksa, droge i neodlučnosti. To je veoma riskantan film. Vrlo je intimno to što smo radili, na emotivnom planu - kaže Bojana Novaković.

U međuvremenu, u Australiji se prikazuje njena predstava "The Story of Mary MacLane by Herself", u kojoj je Bojana po treći put scenarista. S ovom od kritike dobro prihvaćenom predstavom, Bojana planira da dođe na Bitef.

Izvor: Blic

Pogledajte još