Motivi za pobedu u finalu Lige šampiona

BEOGRAD, 18. maja 2012. (Beta) - Finalisti Lige šampiona biće dodatno motivisani da u subotu osvoje najcenjeniji trofej u klupskom fudbalu, ali iz različitih razloga.

Bajern Minhen igraće kod kuće, pred svojim navijačima i važi za favorita, dok je Čelsiju pobeda jedini način da sledeće sezone igra u Ligi šampiona.

Timu iz Londona trijumf dodatno znači jer će zarada znatno olakšati poslovanje sledeće sezone kada počne da važi pravilo o finansijskom fer-pleju. Čelsi je sezonu završio kao šesti u Premijer ligi.

Londonske "plave" vodi privremeni trener Roberto di Mateo, ali ni sutrašnji trijumf mu neće garantovati posao.

On je, medjutim, rekao da ne razmišlja ni o čemu osim o finalu. "Veoma sam opušten. Imam veliku želju da napravim nešto sa Čelsijem, a posle toga šta bude - biće", rekao je Di Mateo engleskim medijima.

Bajern je osigurao plasman u Ligu šampiona iduće sezone preko Bundeslige, u kojoj je bio drugi, ali osvajanje elitnog evropskog takmičenja veoma mu je važno, pošto je to jedini trofej koji klub može da osvoji ove sezone.

Trener Bavaraca Jup Hejnkes ocenio je da Bajern ima "fantastičnu" priliku da osvoji trofej Lige šampiona posle 11 godina.

Pogledajte još