RIK traži od tužioca informacije o spornom džaku

0

Republička izborna komisija zatražila je u subotu od republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac da joj dostavi pisanu informaciju o dosadašnjem toku i rezultatima istrage o džaku sa glasačkim listićima koji je u javnosti pokazala Srpska napredna stranka tvrdeći da su izbori 6. maja pokradeni.

Molimo vas da Republičkoj izbornoj komisiji dostavite pisanu informaciju o dosadašnjem toku i rezultatima istrage koju je pokrenulo Republičko javno tužilaštvo u vezi sa izbornim materijalom sa biračkog broj 57 u Pančevu, kao i o eventualnim drugim saznanjima koja se odnose na izborni materijal sa izbora održanih 6. maja„, kaže se u zahtevu RIK-a upućenom tužiocu.

RIK je na sednici u subotu odbacio zahtev Srpske napredne stranke za ponovno prebrojavanje glasova sa izbora održanih 6. maja navodeći da je on „potpuno neosnovan“.

Sekretar ROK-a i Skupštine Srbije Veljko Odalović rekao je na sednici da sporni džak sa glasačkim listićima sa biračkog mesta 57 u Pančevu nikada nije dostavljen RIK-u, kako je to po zakonu trebalo da bude uradjeno.

Ne zna se ko je i kako došao u posed tog materijala„, rekao je Odalović i dodao da to treba da utvrde policija i tužilaštvo.

Odalović je podsetio i da RIK nije imao nikakav prigovor sa biračkog mesta 57 u Pančevu tokom izbora 6. maja i da su sa njega evidentirani rezultati glasanja.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.