Nova toplana u Loznici

LOZNICA, 20. maja 2012. (Beta) - Nova gradska toplana, koja se gradi u Loznici, trebalo bi da bude u funkciji do početka nove grejne sezone, a omogućiće korisnicima kvalitetnije i jeftinije grejanje, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Toplana.

Radovi su počeli 17. maja, a prema rečima direktora Toplane Milana Panića, predvidjeno je da traju do septembra.

"Novo energetsko postojenje biće povezano na sistem za daljinski nadzor i upravljanje sa ostalim podstanicama preduzeća Toplana, što će omogućiti bolji uvid u kvalitet i količinu proizvedene toplotne energije, koja će za korisnike biti jefitnija nego ranije", rekao je Panić lokalnim medijima.

Energetski objekat, snage 16 megavata, gradi se na parceli od 43,7 ari, koja je u vlasništvu JKP Toplana, pored puta Loznica - Banja Koviljača.

Radovi su povereni firmama "Ćira" iz Arandjelovca, "Alfaco" iz Čačka i "PMC inženjering" iz Beograda, a nadzor nad izvodjenjem radova vršiće Javno preduzeće "Urboplan" iz Loznice.

Korišćenjem sistema nove toplane prestaće potreba za korišćenjem grejanja iz daljinskog sistema Viskoza, koje je u vlasništvu italijanske firme Dekotra, a za čije usluge je iz gradskog budžeta za ovu sezonu plaćeno 40 miliona dinara.

Pogledajte još