Tikalo izlaže crteže u Valjevu

0

VALJEVO, 27. maja 2012. (Beta) – U valjevskoj "Modernoj galeriji" u subotu je otvorena izložba crteža beogradskog slikara Mihaila Djokovića Tikala, jednog od utemeljivača Mediale, umetničke grupe osnovane 1953. godine u Beogradu.

VALJEVO, 27. maja 2012. (Beta) – U valjevskoj „Modernoj galeriji“ u subotu je otvorena izložba crteža beogradskog slikara Mihaila Djokovića Tikala, jednog od utemeljivača Mediale, umetničke grupe osnovane 1953. godine u Beogradu.

Osnivač „Moderne galerije“, takodje pobornik Mediale, slikar Ljuba Popović ocenjuje da su Djokovićevi crteži veoma bliski slikama.

„Izloženi crteži, osim dva manja formata u vlasništvu autora, pozajmljeni su od desetak kolekcionara u Srbiji, koji su se rado odazvali pozivu „Moderne galerije“, rekao je u subotu novinarima direktor te galerije Dušan Jovanović.

Mihailo Djoković Tikalo (Čačak, 1941) izlagao je i ranije slike u „Modernoj galeriji“, koja je za 27 godina postojanja priredila 63 izložbe.

Specifičnost „Moderne galerije“ je ta što neguje duh Mediale. Mediala je pokušala da spoji tradicionalne vrednosti sa savremenim tokovima i ta grupa se ugledala na umetnost klasicizma i renesanse.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.