Novak, Viktor, Jelena i Bojana na terenu

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković startuje na drugom gren-slem turniru sezone, jedinom kojeg do sada nije osvojio, protiv Italijana Potita Staraćea, a meč je na programu između 14 i 16 sati. Italijan zauzima 97. mesto na ATP listi, a jedini dosadašnji međusobni duel, 2007. u Vimbldonu, pripao je Srbinu.

Ukoliko očekivano prođe startnu prepreku, Ðoković u drugom kolu čeka pobednika meča između Australijanca Lejtona Hjuita i Slovenca Blaža Kavčiča.

Viktor Troicki u istom terminu očekuje duel protiv najboljeg brazilskog tenisera Tomaza Belučija, trenutno 66. na svetu, kojeg je pobedio u jedinom dosadasnjem meču 2009. u Bangkoku.

U slučaju novog trijumfa nad Brazilcem, Troickog u drugom kolu čeka Italijan Fabio Fonjini.

Na ženskom turniru Jelena Janković igra od 11 sati protiv malo poznate Austrijanke Patricije Majer-Ahlajtner, trenutno 85. na WTA listi, sa kojom se do sada nije sastajala. Ukoliko pobedi, Jankovićeva će u drugom kolu igrati sa pobednicom meča Ksenija Pervak (Kazahstan) - Varvara Lepčenko (SAD).

Najteži posao očekuje Bojanu Jovanovski, jer se između 16.30 i 20 sati sastaje sa trećom teniserkom sveta, Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom. Do sada nisu odigrale nijedan meč na WTA turnirima, a pobednicu iz sutrašnjeg duela u drugom kolu čeka Amerikanka Venus Vilijams.

Ana Ivanović je danas uspešno startovala na Rolan Garosu savladavši Laru Aruabarena-Vesino iz Španije sa 6:1, 6:1 i u drugom kolu, u utorak ili sredu, sastaje se sa Izraelkom Šahar Per.

(Tanjug)

Pogledajte još