Robi tipuje na Portugal, Vermez na Irce

Većina trenera kao glavnog favorita pored aktuelnog svetskog i evropskog prvaka Španije istakla je Nemačku, a među selekcijama koje bi mogle do trona na predstojećem Evropskom prvenstvu, su i Holandija, Francuska i Italija.

Kao potencijalno najveće iznenađenje izdvojila se Rusija.

"Oni (Rusija) su kvalitetna ekipa i predvodi ih dobar selektor (Dik Advokat). Verovatno će imati veliku podršku navijača, jer igraju u blizini svoje zemlje", ocenio je trener Rada Marko Nikolić.

Kao ekipu koja bi mogla da poremeti planove favoritima za Portugal se opredelio i šef stručnog štaba Crvene zvezde Robert Prosinečki.

"Ne bih prerano odbacio Portugalce. Uvek im nedostaje 'nešto', ali ako potrefe formu mogu da poremete planove favoritima. Na ovom EP, ipak, po kvalitetu se izdvajaju četiri ekipe, a to su: Španija, Nemačka, Holandija i Francuska", rekao je Prosinečki.

Povratnik na klupu Partizana Vladimir Vermezović selekciju Irske vidi kao reprezentaciju koja bi mogla da "bljesne" na 14. prvenstvu Evrope.

"Ja sam navijač Španije, ali ne može se sa sigurnošću reci da li će odbraniti trofej. Nemci su uvek tu, pri vrhu... Moj tip su Irci! Verujem da oni mogu da naprave nešto, na njih niko ne obraća pažnju i mogli bi da iznenade", istakao je Vermezović.

Evropsko prvenstvo u fudbalu počeće sutra u 18.00, utakmicom Poljska - Grčka, a finale je 1. jula u Kijevu.

Beta

Pogledajte još