Ukrajinci prokretom do pobede

Domaćini su prvi nastup na Evropskim prvenstvima obeležili pobedom pred oko 60.000 navijača na Olimpijskom stadionu u glavnom gradu Ukrajine.

Dvostruki strelac i heroj Ukrajine bio je kapietn Andrej Ševčenko koji je u drugom poluvremenu sa dva gola preokrenuo rezultat i doneo trijumf svom timu.

U prvom meču u grupi Francuska i Engleska igrale su nerešeno 1:1, pa se Ukrajina sa tri boda nalazi na čelu tabele.

POGLEDAJ VIDEO: Ukrajna - Švedska 2:1

Prvu priliku na meču imali su domaćini. koji su u 23. minutu iz kontranapada preko Andreja Jermolenka stigli do protivničkog šesnaesterca, ali je Andrej Ševčenko iz trka šutirao pored gola.

Ukrajina je nastavila sa napadima, a sledeću priliku imao je Andrej Voronjin koji je pokušao udarcem sa ivice kaznenog, ali je golman Šveđana Andreas Isakson izbio loptu u korner.

Ševčenko, Voronjin i Jermolenko pretili su Isaksonu i tri minuta kasnije, ali je posle dva pokušaja Ukrajinaca odbrana Šveđana uspela da izbaci loptu.

Prvu priliku za Šveđane imao je napadač Zlatan Ibrahimović koji je posle odličnog centaršuta Kima Kalstroma šutirao glavom, ali je lopta pogodila stativu.

(old_image)

Šveđani su počeli napadima i drugo poluvreme, kada je Markus Rozenberg šutirao iz izgledne pozicije, ali je Andrej Pjatov dobro odbranio.

Ipak, tri minuta kasnije posle duge akcije Šveđana Sebastijan Larson je centrirao, loptu u kaznenom prostoru prihvatio je Kalstrom da bi uposlio Ibrahimovića koji je sa peterca doveo svoj tim u vođstvo.

Samo tri minuta kasnije uzvratili su Ukrajinci. Jarmolenko je probio po desnoj strani, centrirao u kazneni prostor Šveđana, a kapiten Ševčenko se najbolje snašao u skoku i sjajnim udarcem glavom izjednačio.

Ukrajinci su nastavili sa napadima da bi u 61. minutu posle kornera Ševčenko ponovo bio najbolji u skoku i svojim drugim golom doneo pobedu domaćinu takmičenja.

Šveđani su imali u samom finišu meča dve odlične prilike, ali rezervista Johan Elmander i Olaf Melberg nisu uspeli iz dobrih šansi volej udarcima da izjednače.

Sledeći meč Ukrajinci će igrati 15. juna u Donjecku protiv Francuske dok će Šveđani igrati istog dana u Kijevu sa Engleskom.

Beta

Pogledajte još