Dulić: Za održiv razvoj potrebno medjunarodno upravljanje

RIO DE ŽANEIRO/BEOGRAD, 21. juna 2012. (Beta) - Ministar životne sredine Oliver Dulić izjavio je u četvrtak u Rio de Žaneiru, gde učestvuje na konferenciji "Rio+20", da je za postizanje održivog razvoja neohodan reformisan, ojačan i bolje kooridniran sistem medjunarodnog upravljanja.

"UN i medjunarodne finansijske institucije treba da obezbede predvidive i koherentne izvore finansiranja za realizaciju aktivnosti u oblasti održivog razvoja i zelene ekonomije", rekao je Dulić na okruglom stolu u Riju, a prenosi resorno ministarstvo u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Dulić je rekao da Nacionalna studija o zelenoj ekonomiji Srbije, koja je danas predstavljena, razmatra potencijale ključnih sektora za tranziciju ka zelenoj ekonomiji, odnosno obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost i održivu poljoprivredu.

Cilj trodnevne konferencije UN u Brazilu o održivom razvoju "Rio+20" jeste podsticanje ulaganja u ekološke tehnologije i obnovljive izvore energije.

Delegaciju Srbije predvodi predsednik Tomislav Nikolić, a u njoj su ministri životne sredine i spoljnih poslova Oliver Dulić i Vuk Jeremić.

Pogledajte još