Vuković: Četvrtfinale na OI je dovoljna nagrada

"U grupi su polufinalisti Evropskog prvenstva iz Beograda, a tu su i Mađari, kojima se vratio Laslo Nađ. Mi smo debitanti na Igrama, a mnogo sportista propadne jer budu impresionirani celim događajem.Nije svejedno kada doručkujete pored jednog Juseina Bolta", rekao je Vuković novinarima u beogradskom hotelu "M" na okupljanju reprezentacije za početak priprema.

"Za nas bi prolaz u četvrtfinale bila dovoljna nagrada za sve što smo uradili do sada"
, dodao je Vuković.

Srbija će se na Olimpijskim igrama takmičiti u Grupi B sa Hrvatskom, Španijom, Mađarskom, Danskom i Južnom Korejom.

Stručni štab i igrači danas su otputovali na Kopaonik, gde će boraviti u hotelu "Anđela", umesto u "Grandu", koji je nedavno izgoreo.

"Izgoreo nam je hotel, ali ćemo u novom imati takođe dobre uslove. Sledi nam teških 12 dana fizičkih priprema, a potom krećemo sa trening utakmicama", rekao je Vuković.

U sklopu priprema rukometaši Srbije će 14. jula igrati prijateljski meč sa Tunisom u Smederevu, a 17. sa Mađarskom u Kanjiži. Vicešampioni Evrope će potom putovati u Švedsku na turnir Skandinavija kup, koji će se igrati 19. i 20. jula.

Poslednju proveru pred Olimpijske igre imaće 26. jula u Londonu, protiv domaćina Igara, Velike Britanije.

"Ima mnogo da se radi, ali svi su orni, spremni i motivisani. Nadam se da će svi zdravi dočekati skraćivanje spiska. Igrači su svesni da će neko morati da otpadne sa liste putnika", istakao je Vuković.

Selektor je naknado među reprezentativce pozvao golmana Slavišu Đukanovića, koji brani za francuski San Rafaelo.

"On dobro brani već godinama i pozvao sam ga da bismo pojačali konkurenciju za mesto na golu", dodao je Vuković.

Rukometni turnir na Olimpijskim igrama održaće se od 28. jula do 12. avgusta.

Beta

Pogledajte još