Selektori podneli izveštaje, Matić žali zbog debakla u Danskoj

Srpski rukometaši su Evropsko prvenstvo u Danskoj početkom godine završili u prvoj fazi, a Matić je rekao da mu je žao zbog tog rezultata jer je verovao u reprezentaciju.

"Žao mi je zbog rezultata koji smo ostvarili u Danskoj, verovao sam u reprezentaciju, u ekipu, dobro smo se pripremali, odradili dobar turnir, dobre pripreme", naveo je Matić članovima Upravnog odbora na sednici održanoj u beogradskom hotelu M.

Prema njegovim rečima, u reprezentaciji je bila "odlična atmosfera, ali to nije iskorišćeno".

Muška reprezentacija Srbije će ove godine učestvovati u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru, a protivnik će joj biti Češka. Matić je kazao da će ekipa pre toga odigrati dve kontrolne utakmice, najverovatnije protiv Slovačke.

Ženska reprezentacija je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu čiji je bila domaćin, zlatnu na Mediteranskim igrama, kao i četvrto mesto na kontinentalnom šampionatu 2012.

"Ostvareni su uslovi za afirmaciju ženskog rukometa, popularizaciju I da se deca animiraju da počnu da se bave ovim sportom", rekao je Saša Bošković.

Rukometašice Srbije će ove godine učestvovati na Mobelringen kupu u Norveškoj, a Bošković je ocenio da je to "veliko priznanje I privilegija".

Upravnom odboru su izveštaje o svom dosadašnjem radu izneli i treneri i koordinatori ostalih rukometnih selekcija i izvršile su se pripreme za godišnju sednicu Skupštine RSS-a.

Predloženo je i da kancelarija RSS predloži Sašu Boškovića I Andreu Lekić za osvajanje Majske nagrade ove godine.

Pogledajte još