Devenport: Klajstersova bi mogla da se vrati tenisu

BEOGRAD, 19. marta 2009. (Beta) - Teniserka SAD Lindzi Devenport rekla je da bi bivša najbolja svetska teniserka Belgijanka Kim Klajsters mogla da se vrati profesionalnom tenisu.

Klajstersova se 6. maja 2007. godine povukla iz profesionalnog tenisa zbog privatnih obaveza, a u februaru prošle godine rodila je prvo dete.

"Kim mi je poslala imejl sa pitanjima o tome kako izgledaju putovanja i učestvovanje na turnirima sa bebom, pa mislim da razmišlja da se vrati profesionalnom tenisu", rekla je Lindzi Devenport za Bi-Bi-Si.

Devenportova se porodila u junu 2007. godine, a prošle godine se vratila na teren i na turnire putuje sa svojim detetom.

Ranije ove nedelje bivši trener belgijske teniserke Karl Maes rekao je da neće biti iznenađen ukoliko se Klajstersova vrati aktivnom igranju.

Klajstersova će, zajedno sa Timom Henmanom, Štefi Graf i Andreom Agasijem 17. maja igrati egzibicione mečeve, na testiranju novog Centralnog terena na Vimbldonu, na kojem je postavljen krov.

"Kada je prekinula karijeru, nikada nisam rekao da je to poslednji put da je vidimo na terenu. Ako je spremna i ako želi da igra, onda je moguće. Ne bih se iznenadio...", rekao je on.

Klajstersova je tokom karijere osvojila 34 titlule u singlu, od kojih Otvoreno prvenstvo SAD 2005. godine i 11 u dublu. Takođe, dva puta je igrala u finalu Rolan Garosa, a jednom u finalu Otvorenog prvenstva Australije, dok je dva puta igrala u polufinalu Vimbldona.

Pogledajte još