Pobedili CSKA, Tau, Panatinaikos i Olimpijakos

BEOGRAD, 24. marta 2009. (Beta) - Košarkaški prvak Evrope, CSKA iz Moskve pobedio je Partizan sa 56:47, a u prvim utakmicama četvrtfinalna Evrolige slavili su i Panatinaikos, Taukeramika i Olimpijakos.

CSKA je u meču protiv Partizana postavio nekoliko rekorda. Samo tri primljena poena u prvoj četvrtini rekord je doigravanja Evrolige po najmanjem broju primljenih pogodaka, dok je 47 poena ukupno najbolji defanzivni učinak u plej-ofu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Moskovljani su večeras postali i domaći tim sa najmanje postignutih poena u doigravanju Evrolige, a 103 poena ukupno najmanji je broj postignutih u plej-ofu takmičenja.

Panatinaikos je na svom terenu pobedio Montepaski iz Sijene sa 90:85, uz odličnu partiju Nikole Pekovića, koji je za 17 i po minuta postigao 21 poen. Taukeramika je napravila prvi "brejk" četvrtfinala, pošto je u gostima pobedila Barselonu sa 84:75. Ekipu iz Vitorije do pobede su doveli bekovi Pablo Priđoni sa 17 poena i osam asistencija i Igor Rakočević sa 15 poena.

Uzbudljivo je bilo u Atini, gde je Olimpijakos vodio do pred kraj treće četvrtine, kada je Real preokrenuo rezultat i poveo, da bi u poslednjoj deonici Teodoros Papalukas i Lin Grir doneli preokret "crveno-belima" i konačnu pobedu od 88:79.

Četvrtfinale se igra na tri pobede. Sledeća utakmica na programu je u četvrtak, a onda se serije sele u gradove večerašnjih gostiju, gde se igraju treća i moguća četvrta. Večerašnji domaćini imaju prednost domaćeg terena u slučaju "majstorice". 

Rezultati prvih mečeva četvrtfinala Evrolige: 

Barselona - TAU 75:84 

CSKA - Partizan 56:47 

Panatinaikos - Montepaski 90:85 

Olimpijakos - Real 88:79

Pogledajte još