Pilić napustio funkciju direktora Serbia Open turnira

BEOGRAD, 27. marta 2009. (Beta) - Poznati hrvatski trener Nikola Pilić povukao se sa funkcije direktora majskog turnira Otvoreno prvenstvo Srbije (Serbia Open), pošto ga porodica najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića nije obavestila da je organizovala konferenciju za novinare o tom takmičenju.

"Jednostavno, u pitanju je samo jedna rečenica. Srđan Đoković je napravio konferenciji za novinare, a da mene nije pozvao. A ja sam kao direktor turnira smatrao da je normalno da znam za tu konferenciju", rekao je Pilić za današnje izdanje "Sportskog žurnala".

Sporna konferencija je bila ona na kojoj je brat Srđana Đokovića Goran, koji je uz Pilića postavljen za kodirektora turnira, objavio imena mogućih učesnika turnira u Beogradu.

Pilić je dodao da je u pitanju princip, ali je istakao da problem neće pogoršati njegove "odlične" odnose sa porodicom Đoković, niti uticati na status savetnika Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Višestruki osvajač Dejvis kupa je naveo i da o svojoj odluci nije obavestio Srđana Đokovića lično, već Asocijaciju teniskih profesionalaca (ATP).

Pilić je, takođe, potvrdio da je dobio poziv da preuzme i funckiju savetnika ženske Fed kup reprezentacije Srbije, ali da je posle dugog razmišljanja odlučio da ne prihvati ponudu, jer ne zna da li bi nešto mogao da promeni.

"Bilo bi dosta pretumbavanja, jer bih ja odlučivao ko može da bude za stolom, a ko ne. Tu mislim na roditelje. Tako je i u Dejvis kupu i ostali su to prihvatili i dobro se ponašaju. Sa roditeljima u Dejvis kupu nije bilo smetnji", pojasnio je Pilić odluku.

Pogledajte još