Izabrani članovi novih pravosudnih institucija

BEOGRAD, 30. marta 2009. (Beta) - Skupština Srbije izabrala je u ponedeljak članove prvog sastava Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

Početak nove sednice na čijem dnevnom redu je više od 40 tačaka odložen je za 13.00, a predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović pozvala je u 11.00 šefove poslaničkih grupa na konsultacije.

Skupština je za članove Visokog saveta sudstva izabrala sudiju Vrhovnog suda Srbije Jelenu Borovac, sudiju Trgovinskog suda u Beogradu Mladena Nikolića, sudiju Okružnog suda u Beogradu Vučka Mirčića, sudiju Okružnog suda u Novom Sadu Đurđinu Bjelobabu i sudiju Opštinskog suda u Kruševcu Biljanu Tošković.

Za članove Državnog veće tužilaca parlament je izabrao zamenika republičkog javnog tužioca Đorđa Ostojića, tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, zamenika okružnog tužioca u Beogradu Sašu Ivanića, zamenicu okružnog tužioca u Novom Sadu Ivanu Letica- Pavić, opštinskog tužioca u Novoj Varoši Ljubišu Dragaševića, zamenika opštinskog tužioca u Kragujevcu Nebojšu Ćirjakovića i profesora Pravnog fakulteta u Beogradu Milana Škulića.

Pogledajte još