Nagrada za ulogu u operskoj predstavi Mileva

NOVI SAD, 16. oktobra 2012. (Beta) - Na operskom takmičenju i festivalu ARMEL u Segedinu, u Madjarskoj, Viktorija Markarjan dobila je nagradu za najboljeg ženskog izvodjača za ulogu Mileve junior u istoimenoj operi Aleksandre Vrebalov u izvodjenju Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada.

To pozorište u utorak je saopštilo da su pored izuzetno uspešne interpretacije Viktorije Markarjan, na publiku naročit utisak ostavile Jelena Končar u ulozi Zorke i Violeta Srećković u ulozi Mileve senior.

Opera "Mileva" po motivima iz života Mileve Marić Ajnštajn, u režiji Ozrena Prohića i pod dirigentskim vodjstvom Aleksandra Kojića, imala je praizvedbu 21. oktobra 2011. godine u Srpskom narodnom pozorištu, povodom obeležavanja 150 godina tog teatra.

Na festivalu ARMEL, koji je posvećen modernoj operi i takmičarski je koncipiran za mlade pevače, pored SNP-a su učestvovali i Centar za savremenu operu iz Njujorka, Teatar "Jozef Kajetan Til" iz Plzena, Slovačko narodno pozorište iz Bratislave i Narodno pozorište iz Segedina.

Festival u Segedinu održan je od 6. do 15. oktobra.

Pogledajte još